Weiland

Tienhoven

Tienhoven is een landelijk dorp wat zich kenmerkt door de lintbebouwing. Het ligt dicht bij de mooie en gezellige watersportgebieden de Tienhovense plassen, de Loosdrechtse plassen en de prachtige rivier “de Vecht”. Het dorp ligt midden in de natuur en is dan ook geliefd bij natuurliefhebbers. Veel fietstochten beginnen in Tienhoven of lopen door het dorp. De omliggende dorpen Maarssen en Breukelen liggen op een kleine 10 minuten afstand.

Sinds 2011 maakt Tienhoven deel uit van de Stichtse Vecht. Andere gebieden die onder de Stichtse Vecht vallen zijn: Maarssen, Maarssenbroek, Oud-Zuilen, Breukelen, Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Vreeland, Nieuwersluis en Nigtevecht.

1.730

Inwoners

748

Woningen

285

Bedrijven

Voorzieningen

In het kleine dorpje vind je een dorpswinkel, basisschool, dorpscafé en diverse verenigingen. Zoek je een uitgebreider aanbod aan voorzieningen? Dan ben je zo in de omliggende dorpen Maarssen en Breukelen.

Plassen

Voor watersportliefhebbers is Tienhoven ideaal gelegen. Je bent zo op de Tienhovense, Maarsseveense – en Loosdrechtse plassen. Hier kun je naar hartenlust varen, zwemmen en waterskiën.

Bereikbaarheid

Het dorp is centraal gelegen en prima bereikbaar. De snelwegen A27, A2 en A12 zijn binnen 5 minuten te bereiken. Het NS-station in Maarssen heeft directe verbindingen met Amsterdam en Utrecht. Bushaltes liggen op enkele minuten loopafstand.

Bezienswaardigheden

Tienhoven heeft een eigen museum: Streekmuseum Vredegoed. Hier duik je in de geschiedenis van Tienhoven en omgeving en wordt er een bijzondere collectie plattelands- en boerenvoorwerpen ten toon gesteld.

Houd je van wandelen? Maak dan een wandeling op de Dwarsdijk. Je komt hier langs een aantal oude boerderijen waar peren- en appelbomen op het erf staan. Je loopt langs de Trouwe Wachter: een oude watertoren.