Maarssenbroek

Maarssenbroek

Maarssenbroek ligt tussen de snelweg A2. Haarrijn, De Zuilense Ring en Lage Weide en het Amsterdam Rijnkanaal. Het naamdeel broek duidt op het moerassige karakter van het gebied. In 1514 bestond Maarssenbroek uit slechts negen huizen maar in 1812 werd Maarssenbroek door de Fransen toegevoegd aan Maarssen. Zes jaar later werd Maarssen weer zelfstandig om vervolgens in 1857 weer toegevoegd te worden aan Maarssen.

Stichtse Vecht

In de jaren ’70 werd er flink gebouwd in deze buurt en daardoor is de wijk groter dan de plaats Maarssen. De Gemeente Stichtse Vecht, waar Maarssenbroek sinds 2011 onderdeel van is, noemt het dan ook geen wijk maar één van de 12 kernen van de Stichtse Vecht. De andere kernen zijn: Maarssen, Oud-Zuilen, Tienhoven/Molenpolder, Breukelen, Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Vreeland, Nieuwersluis en Nigtevecht.

In Maarssen loopt een weg met meerdere benamingen langs alle wijken. De benamingen van deze weg is een verzamelnaam voor de wijknamen. Zo heet de weg die langs Zwanenkamp, Valkenkamp, Reigerskamp etc. loopt de vogelweg. Je hebt ook nog de safari – en de faunaweg.

22.845

Inwoners

9.633

Woningen

1.520

Bedrijven

Voorzieningen

Shoppen en horeca

Het centrum van Maarssenbroek is Bisonspoor. Dit winkelcentrum wordt flink verbouwd. De renovatie van het winkelcentrum is onderdeel van het totale masterplan Bison 2020. Je kunt hier nu al terecht voor je dagelijkse boodschappen. Er zijn verschillende supermarkten maar ook delicatessenwinkels en speciaalzaken. Ook voor horeca en kledingwinkels ben je hier aan het juiste adres. In de wijk zelf zijn er ook diverse supermarkten te vinden. Heb je zin om een keer uitgebreid te shoppen? Dan sta je met de fiets, auto of openbaar vervoer zo in het centrum van Utrecht.

Gezondheidscentra en sport

Er zijn verschillende sportfaciliteit. Er zijn sportverenigingen maar er is ook een groot en luxe fitnesscenter. In gezondheidscentra Maarssenbroek vind je alle disciplines op één plek: huisarts, apotheek, fysiotherapie en verloskunde.

Kindvriendelijk

Maarssenbroek is een zeer kindvriendelijke wijk. Je vind hier meerdere basisscholen en voorgezet onderwijs. Er is voldoende kinderopvang, een zwembad, een kinderboerderij en verschillende speeltuinen.

Ook om te sporten hoeven de kinderen de buurt niet uit; er zijn verschillende sportverenigingen waar je kunt voetballen, tennissen, hockeyen en nog veel meer.

Bereikbaarheid

Maarssenbroek is centraal gelegen en prima bereikbaar. Het ligt aan de N230, heeft een afslag naar de A2 en een eigen NS-station. In 25 minuten ben je in Amsterdam en in 10 minuten sta je in Utrecht. Ook de trein heeft een uitstekende verbinding met deze steden.