De Vecht

Maarssen-Dorp

Maarssen is een dorp in de Nederlandse gemeente Stichtse Vecht en ligt ten noorden van de stad Utrecht. Het ligt behalve aan de rivier de Vecht ook aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Maarssen bestaat uit twee delen. Het oude gedeelte ten noorden van het kanaal wordt in de volksmond vaak Maarssen-Dorp genoemd. Aan de andere zijde van het kanaal ligt het relatief nieuwe gedeelte, Maarssenbroek.
Kenmerkend aan het dorp zijn de prachtige grachten en de historie. Maarssen dateert uit de 9e eeuw na christus en heeft dus enkele, typisch klassieke gebouwen.

In 1812 werd de gemeente samengevoegd met Maarssenbroek. Zes jaar later werd Maarssenbroek weer zelfstandig om vervolgens in 1857 weer toegevoegd te worden aan Maarssen. Sinds 2011 maakt Maarssen deel uit van de Stichtse Vecht. Andere gebieden die onder de Stichtse Vecht vallen zijn: Maarssenbroek, Oud-Zuilen, Tienhoven/Molenpolder, Breukelen, Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Vreeland, Nieuwersluis en Nigtevecht.

15.665

Inwoners

6.828

Woningen

1.625

Bedrijven

Voorzieningen

Shoppen en horeca

In de sfeervolle dorpskern van Maarssen kun je prima terecht voor de dagelijkse boodschappen. Er zijn ook enkele winkels maar het aanbod in Shoppingcenter Bisonspoor is groter. Horeca is er wel genoeg te vinden in Maarssen-dorp. In de zomer kun je heerlijk op het terras aan De Vecht zitten bij Le Brasseur. Heb je zin in Indonesisch eten? Dan ga je naar Tante Lien, een begrip in de regio. Een afzakkertje neem je bij Café Het Schippertje.

Scholen

Op het gebied van scholing loopt Maarssen niet achter, met zo’n 10 basisscholen in een straal van 3 kilometer. De middelbare scholen bieden zowel VMBO, als HAVO en VWO aan.

Bereikbaarheid

Maarssen is centraal gelegen en daardoor prima bereikbaar. Amsterdam ligt op circa 20 autominuten afstand van Amsterdam en 10 minuten van Utrecht. Het NS station, in Maarssenbroek, heeft verbindingen met Amsterdam en Utrecht.

Bezienswaardigheden

Maarssen heeft enkele prachtige culturele gebouwen. De eeuwenoude huizen schitteren zowel op het platteland als langs de mooie grachten. De Herengracht, de Langegracht en de Schippersgracht zijn zeker grachten die het bezichtigen waard zijn.

In het noorden van de Maarssen-dorp ligt een prachtig landhuis van de buitenplaats Goudestein. In de zomer is het prima vertoeven bij de Maarsseveense plassen. Een uniek gebied voor recreatie, (water)sport en outdoor-activiteiten.

Woningaanbod in Maarssen-Dorp

Bekijk: koop Maarssen Gageldijk 35
Beschikbaar Hoofdfoto van Maarssen Gageldijk 35

Gageldijk 35

3602 AH, Maarssen, Nederland

Bekijk: huur Maarssen De Hoopkade 15
Verhuurd Hoofdfoto van Maarssen De Hoopkade 15

De Hoopkade 15

3604 DZ, Maarssen, Nederland

Bekijk: koop Maarssen Nicolaas Maesstraat 31
Verkocht Hoofdfoto van Maarssen Nicolaas Maesstraat 31

Nicolaas Maesstraat 31

3601 DP, Maarssen, Nederland

Bekijk: koop Maarssen Dr. Arienslaan 158
Verkocht Hoofdfoto van Maarssen Dr. Arienslaan 158

Dr. Arienslaan 158

3601 GE, Maarssen, Nederland

Bekijk: koop Maarssen De Hoopkade 46
Verkocht Hoofdfoto van Maarssen De Hoopkade 46

De Hoopkade 46

3604 DX, Maarssen, Nederland

Bekijk: koop Maarssen Kortelaan 13
Verkocht Hoofdfoto van Maarssen Kortelaan 13

Kortelaan 13

3601 HJ, Maarssen, Nederland